Missade visst att lägga ut receptet i tidigare inlägg,
så här kommer det:
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt det ljumma vattnet.
Rör till jästen löst sig. Klicka ner smöret.
Rör ner krossat linfrö, sirap, yoghurt, rivet äpple & salt, blanda väl.
Rör i grahamsmjöl och sist vetemjöl.
Arbeta degen tills den släpper bunken.
Låt degen jäsa 45 min. under bakduk.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord & dela i 20 delar.
Rulla delarna till bollar och lägg på plåt.
Låt jäsa ytterligare 20 min. under bakduk.
Grädda 10-12 minuter i 225 grader.
∼ ∼ ∼ ∼ ∼
Mina bullar ska snart in i ugnen och få huset att
fyllas med doften av nybakat bröd...
Blir ett lagom gott tillbehör för lördagsmyset i soffhörnan ikväll
tillsammans med NK:s champagne te,
lite champagne, det kan väl inte skada så här två kvällar innan nyårsafton...
k r a m åsa
∼ ∼ ∼ ∼ ∼
Mina bullar ska snart in i ugnen och få huset att
fyllas med doften av nybakat bröd...
Blir ett lagom gott tillbehör för lördagsmyset i soffhörnan ikväll
tillsammans med NK:s champagne te,
lite champagne, det kan väl inte skada så här två kvällar innan nyårsafton...
k r a m åsa