Hej VACKRA fredag
Solen skiner på den gnistrande snön och det är underbart vackert här utanför fönstret.
Sista arbetsdagen för denna veckan är här, helgen känns NÄRA.
Min absoluta favorit är paranötter men även pekan & valnöten gillar jag mycket.
Blir det nötter över, efter julhelgen, är de ju super
att slänga ner i degen till brödbaket.
Nötter i matbröd är ju så underbart gott,
tror faktiskt jag ska slänga ihop en limpa i eftermiddag
när jag kommer hem
så gott att ha till skinkan i morgon bitti:)
∼ ∼ ∼ ∼ ∼
Här kommer ett enkelt men gott recept
(1 limpa)
4 dl grova mjölsorter, ta de slattar du har i påsarna
3 dl vetemjöl
1 ½ dl rågkross
1 dl grovhackade nötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl filmjölk eller yoghurt
2 msk mörk- eller brödsirap
Sätt ugen på 200 grader.
Blanda först alla torra ingredienser, blanda sen i filen/yoghurten,
Smörj en form ca 1,5 liter
Lägg några nötter på toppen och ha på lite havssalt.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Stjälp upp limpan och låt den kallna under bakduk.
NJUT DENNA DAG