söndag 9 oktober 2011

Husmanskost...






Höstsöndag, vad passar då alldeles utmärk att äta till middag,
jo rätt gissat...  dillkött



gjord av god kalvbog, kokt potatis
och dillsås och till detta ett glas kallt mjölk.
Så gott, så gott...
I bland är det ju så smaskigt att göra våra hederliga
husmanskost rätter.
(dessvärre såg det inte så där jätte smakligt ut på bild, så det fick
bli en svart/vit variant)


Receptet kommer från favoriten Per Moberg
Klassiskt dillkött
300 g. kalvbog
1 gul lök
det vita av en purjolök
1 morot
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
1 kvist timjan
salt


dillsås
buljong från köttkoket
1 dl grädde
grovt hackad dill
citron
ättika
socker




Nu slänger vi oss i soffan, med gott te, och rummet fyllt av tända
ljus och ser på film, en skön avslutningen av helgen alltså!


kram & godnatt/ åsa