slängar man ihop mormors pattar,
ja ni läste rätt mormors pattar...
kanske inte det vackraste namnet på fika bröd
men smaken...absolut inget fel på...
absolut inte!
serveras direkt på servett
varm, söt och underbart god.
sonen skrapar och då menar jag verkligen skrapar
för att få ihop ännu en till...
den superfina vita, tror det kallas, spilkumen, som fler undrat över,
kommer från västergården, använder den dagligen!
kommer från västergården, använder den dagligen!
Visst kan man förstå lite bättre på denna bild varifrån det
annorlunda namnet kommer ifrån...
Ibland när det inte passar sig kallar vi dem även för
mormors plättar...
det beror lite på vem det är som kommer på oväntat besök!!!
smeten är en hederlig sockerkakssmet
dvs. ägg, mjölk, vetemjöl och bakpulver
alltså sånt som man i stort sett alltid har hemma!
Stekes i smör, vänd runt i strösocker ätes direkt.
Perfekt när fika gäster bara hux flux står i dörren
och skafferiet/frysen gapar tomt på godsaker.
Solen skiner & det är ledig lördag
bara ut och fortsätta höstplock
i trädgården alltså...
FINFIN fortsättning på denna lördag
k r a m åsa